Nyreligiositet

0 röster

Jag studerar för att bli en religionslärare på gymnasienivå, jag har några frågor som jag hoppas att några av er kan svara på.

​1) Följer ni någon nyreligiositet eller “privatreligiositet”?
2) Hur ser ni på er religion?
​3) Hur fann ni religionen och vad har ni för sammankomster?
4) Hur är er tillvaro nu? Ekonomiskt, själsligt, jobb osv.Vänligen logga in eller registrera att kommentera denna diskussion.

1 Kommentar

0 röster

Hej!

Du har givit mig fyra frågor som det inte är helt lätt att ge enkla svar på. För mig så går allt upp i en högre enhet och de svar som kommer på frågorna handlar om hur vi ser på livet självt.

För det första så menar jag att alla människor är ”religiösa”, att den religiösa principen finns inbyggd i alla levande varelser. De flesta är bara omedvetna om detta faktum. Men alla ber om livet är hotat och Martinus visar hur denna organiska funktion i människan har sin rot i djurets dödsskrik.

Så ja, jag är religiös, men jag är religiös på mitt eget högst personliga sätt. Jag menar dessutom att vad Martinus hjälper den moderna sökande människan med är – att totalt individualisera detta religiösa liv.

Den ”religion” som jag ”bekänner” mig till är således livet självt. Och som jag ser det så står vi överallt inför ”levande krafters spel”! Jag ser allt i tillvaron som liv inuti liv. Vilket är den princip vi är uppbyggda av, med en organism, som består av organ, celler, molekyler, atomer osv, som jag som sagt betraktar som lika levande som du och jag. Vi bor dessutom på en planet som jag ser som levande, i ett solsystem, i en vintergata, i ett universum som givetvis för mig också framstår som levande. Där de bibliska orden ”I honom lever vi, rör oss och är till” hänvisar till den sammanhållande kraft vi har get namnet ”Gud”, ”Allah” eller liknande namn. Du kan dessutom läsa det jag skrev under titeln: Från religiös tro, till religiöst vetande, här på forumet.

Sen har jag många vänner som tänker som jag, vi träffas, vi arrangerar föreläsningar, samtal, studiecirklar, kurser ol. Men vi har inga medlemmar, då vi betraktar alla människor som födda medlemmar av livets egen religion. Dessa mina vänner kommer från livets alla håll, en del är pensionärer, andra förvärvsarbetar. En del är lärare, psykologer, doktorer osv. Själv är jag hantverkare och arbetar med kakel, murning och puts. Där jag på äldre dar har startat min egen firma, då jag inte längre är anställningsbar. (orkar inte jobba hundra procent och är trött på gnällande chefer.

Jag hoppas det här besvarar dina frågor,

 

Med vänliga hälsningar Claus Möller

 


sep 26, 2016
claus
sep 26, 2016