Älska sin nästa som vadå?

0 röster
Älska din nästa som dig själv eller Älska dig själv som din nästa. Vad är det som är det som skiljer och vilket är bäst? Skillnad i kärlek?

okt 18, 2011
Jan-Eric
okt 18, 2011

Vänligen logga in eller registrera att kommentera denna diskussion.

2 Kommentarer

0 röster

Det heter ju, att vi skall älska vår nästa som vi älskar oss själva. Att vår broder och syster var helst vi möter dessa, skall vara vår "ögonsten". Vad Martinus dessutom hävdar, är att alla människor gör så gott de kan. Att alla står på toppen av vad de kan prestera. Att vi handlar utifrån de erfarenheter vi har, och att vi faktiskt begär det omöjliga när vi vill att andra människor skall vara annorlunda än vad de är. Att vår intolerans är analogt med att vi begär att en elvaåring skall bete sig som en tjugoåring, vilket han omöjligt kan utan att först leva nio år till. Så Martinus tankar är ett försvar för alla, en uppmaning till tolerans och förståelse. Att vi skall komma bort i från att döma och istället lära oss att bedöma och älska våra medmänniskor, livet och Gud.

I detta har vi dessutom ett underbart exempel i Jesus handlande. Så kan vi ta våra kors (våra kroppar) och följa hans exempel, genom att praktisera Jesus inställning till sina bödlar på korset, där han uttryckte; "Fader förlåt dem, ty de veta icke vad de gör", så skulle detta handlande, vara nog till att "frälsa" världen.

Så jag sätter ribban högt!

Med vänlig hälsning från Clausokt 19, 2011
claus
okt 19, 2011

0 röster

Vi är inga Jesusgestalter ännu, men kunde vi förmå oss att delvis efterlikna hans agerande vid korsfästelsen skulle världen se annorlunda ut. Där visade han på den ulltimata kärleken. Utan att krypa, vara rebellisk, skylla ifrån eller fly stannade han kvar, var mitt i lidandet..och där visade på det mest kärleksfulla världen skådat.

Några gyllene regler från våra världreligionerna.

Allt vad i viljen att männisorna skall göra eder skall ni och göra dem.(kristendomen)

Om man vill bli lycklig, måste man också hjälpa andra, eftersom ens egen lycka är beroende av andra.(buddismen)

Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv.(islam)

Det som är dig själv förhatligt skall du inte göra mot din nästa. (judendomen)

Att älska även sin fiende, vilket är svårt ibland. dömma andra så som du dömer sig själv, öva sig i tolerans, be om hjälp till kärleksfulla tankar o handlingar.

För Jesus var detta naturligt, Martinus visar oss på vägar att efterlikna och idka den kärlek Jesus kom för att väcka till liv inom oss.

 


okt 20, 2011
kvallssolen
okt 20, 2011