Dags att sära på äktenskapet och kyrkan

0 röster

Det är mycket som behövs ändras i äktenskapsbalken. Men en helt uppenbar sak är att vi måste sära på äktenskapet och kyrkan.

Äktenskapet är ju som bekant ett civilrättsligt avtal som ska registreras och ingås enligt viss form. I denna form ingår bland annat att en person från myndigheteterna måste vara inblandad i själva slutandet av avtalet. Så länge man har denna form på äktenskapet som i sig är något absurd så är det ännu mer absurd att kyrkan kan ersätta denna myndighetsperson. Varför kan inte närmaste fotbollsförening eller någon annan hobbyförening då utföra samma uppdrag. Skrota kyrkans rätt till vigsel nu!


jan 12, 2014 i Ekonomi, politik, samhälle
Månggifte såklart
jan 12, 2014

Vänligen logga in eller registrera att kommentera denna diskussion.

2 Kommentarer

0 röster

Hej, Månggifte!

Martinus ska en gång ha svarat på frågan om han var gift; att han var gift med hela mänskligheten. Och i människoriket där äktenskapet och uppdelningen i två kön har upphört, känner sig alla "ett med Gud", alla älskar alla, reinkarnationen har upphört och inga barn behöver sättas till världen, då vi där skapar våra kroppar på samma sätt som Jesus gjorde efter sin korsfästelse - när han åter visade sig för sina lärljungar.

Men fram tills dess är det många som vill ha barn, leva i tvåsamhet och får för mitt vidkommande, gärna göra så och gifta sig om de vill. Traditioner förändras också långsammt över tid och våra samhällsinstitutioner med dem. Förändringar som sker genom den allmänna debatten, vilket du ju bidrar till.

För egen del har jag varit gift en gång, vi gick till Rådhuset i Malmö, då det var ett billigare alternativ än att skriva sambopapper hos en advokat. Men jag gör aldrig om det, då jag som är helt oromantisk och rationell, fick höra min fars skarpa ogillande, över att inte varit bjuden. Han hade förväntat sig mer än att bara bli informerad i efterhand. Så jag insåg att ett giftemål var en "stor" sak för en del och att jag har att håla mig så långt borta från denna "mentala" sfär, som det är möjligt. Vilket jag gör.....

Hälsar Claus


jan 12, 2014
claus
jan 12, 2014

0 röster

Ja, romantiken hindrar tyvärr människor från att tänka klart i dessa frågor.


jan 12, 2014
Månggifte såklart
jan 12, 2014